joi, 10 iunie 2010

"Geani, dragostea mea!"(Ep 5 M de la Mioara)

(Alina, Lavinia, Cami, Nico, Andreea si Mitzi/Mihaela- acest episod e cu dedicatie :). Zacea de cateva zile in capul meu, dar dintr-o letargie provocata de soarele torid al verii la mare l-am tot amanat)

"Off, unde imi sunt colantii aia cu dantela???" Mitzi era disperata. De 3 ore scotoceste prin dulap si nu reuseste sa isi puna la punct outfit-ul. A facut vreo 3 combinatii pana acum, dar astazi nu-i place nimic. Ori pare grasa, ori par invechite, ori... (E stresata, va zic eu, are intalnire cu Geani. Da!!! Cu Geani!!...in sfarsit. Au tinut-o cateva zile pe mess si sms, si azi dimineata Geani a sunat-o sa o scoata in oras. Tine neaparat sa il dea peste cap si trebuie sa arate intr-un mare fel.)

Se pare ca s-a decis, isi pune colantii aia negri cu dantela sclipiciosi si bluza decoltata, tot neagra. Mitzi e o felina. Isi intinde parul cu placa, isi pune cerceii aia mari si rotunzi, se da cu muuuult fond de ten(de cateva zile are mari probleme cu fata si asta o enerveaza la culme).
Ups! Geani a ajuns deja ca i-a dat beep si ea nu e gata. "Pisi, cobor rpd."

In timp ce Mitzi isi traseaza pentru a treia oara linia de contur la ochiul stang(a doua oara era sa-i iasa dar si l-a bagat in ochi cand a sunat Geani), haideti sa mutam un pic cadrul in bucatarie, unde Mioara, mama lui Mitzi, are o mutra cam acra. Popeasca s-a prins ca Mitzi nu iese cu Adela, asa cum i-a spus, ci ca e vorba de un baiat. Acum, postata langa geam, vede si BMW-ul alb din fata blocului ce trepideaza de la decibeli. "Un smecheroi de neam prost".

Mioara are motivele ei. In primul rand, Mitzi mai are un pic si incepe BAC-ul. Noroc ca la facultate e cu dosar si e mai usor. Daca ii mai suceste si vreunul mintile in perioada asta... Las'ca vede ea masina promisa de tac'su, cand mi-oi vedea ceafa....

La drept vorbind, Mioara a fost intotdeauna mana forte a familiei, stalpul de otel inoxidabil al casei. Tac'su lu Mitzi, Gicu, e moale. Mioara de-aia l-a si luat, ca e manevrabil, prost, deci bun la casa. Parerile lui Gicu nu conteaza niciodata. De fapt el nici n-are pareri. Doar Mioara. Femeie dura Mioara...se vede si dupa fizic...dolofana, cu parul rosu permanent, cu sprancenele facute din creion intr-o incruntare permanenta, buzele subtiri si palmele mari, Mioara l-a redus la tacere intotdeauna pe Gicu, de altfel, un barbat uscat si scund, cu chelie in varful capului si cu sprancene coborate in colturile exterioare, necreionate.

A avut si ea o dragoste in tinerete, cand nu era o scorpie. Pe Valeriu. Factor postal. Il vedea venind pe bicicleta, cu pensia lu bunica-sa. Inalt, subtirel, brunet, Valerica i-a frant inima Mioarei, pe atunci rusinoasa din cale-afara, ca o pisica. S-au iubit o vara-ntreaga, o vara torida.Insa Valerica, ca orice factor postal, livra scrisori si pensii in tot cartierul, nu doar Mioarei. Cat a mai bocit!!!!! Off, o toamna si o iarna a tot plans...Nenorocitul...rupsese floarea din gradina si-o lasase asa...in tarana...cine s-o mai ia acum??? Cine???.....Ei, cine??? Gicu.

Pe Gicu nu l-a iubit niciodata...dar trebuia sa scape cumva de rusine. Gicu insa o iubea, de cand ea se iubea factorial. In pozele de nunta,alea alb-negru cu margini zimtate, Gicu radiaza, Mioara nu. Insa Mioara era superba, in rochia dantelata, cu parul facut sarmalute, privind undeva deasupra obiectivului, departe, spre Posta Romana. Nefericirea ei a erupt continuu ca un vulcan pe parcurs. Si-au consumat casnicia in primii ani, si de atunci nimic. Mioara nu putea uita flacara lui Valerica, incomensurabila fata de a lui Gicu.

De atunci Gicu are statutul de persoana tolerata. Aduce bani in casa(ca doar de asta munceste), mananca ce i se pune in fata si se culca. Cateodata, duminica are voie sa se uite la meci, pana incepe telenovela si trebuie sa se mute in bucatarie la radio. Marioara n-a incetat niciodata in toti acesti 19 ani de casnicie sa ii scoata ochii ca n-a dus-o, n-a plimbat-o, ca e un bleg si un prostovan, ca ea intotdeauna sta pe scaun la nunti...n-are cine s-o danseze. Gicu la nunti e pulbere, de la antreuri. E momentul lui de libertate, de barbatie, a doua zi se intoarce sa isi continue restul din pedeapsa cu inchisoare pe viata pe care o ispaseste anticipat.

Mioara si-a tinut nefericirea in borcane de dulceata si oale sub presiune. Gateste cu un aplomb si o pasiune hormonala. Toata lumea o stie de gospodina exceptionala si vecinele vin sa-i ceara retete. Vecine cu viata sexuala. Mioara e responsabila cu bugetul si cu cheltuielile in casa. Decide renovarile si imbunatatirile din apartament. Pe Gicu il tine in 3 perechi de sosete si 2 maieuri. Costum are..unul..ca-i ajunge...

Da, Mioara e chiar nervoasa pe BMW-ul ala alb...un motiv e BAC-ul...al doilea, maine, in episodul urmator...

Noapte buna, dragii mei telespectatori!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu