luni, 14 iunie 2010

"Geani, dragostea mea!"(Ep 6- cu tema sonora: Mama ta nu ma vrea, e impotriva mea)

Mitzi e in baie si se rujeaza, in timp ce Geani a ajuns la a 5-a piesa de pe CD....da, aia a lui Gutza...exact...aia pe care o asculta atunci cand pleca de pe terasa cu nume frantuzesc si canapele moi.Daca Geani ar fi profund, ar invoca destinul. Dar nu e.

Si pentru ca am lasat ceva neterminat de episodul trecut(tehnica specific "telenoveleasca"), ne intoarcem in bucatarie. Exact ca in eternul "Tanar si nelinistit", focalizam pe mina Mioarei si restrangem din ce in ce mai mult cadrul pana ii putem asculta clar gandurile.

Al doilea motiv pentru care maman e ofuscata e ca Mitzi ii strica planul. Pe plan il cheama Virgil. Virgil e baiatul Ionestilor, adica patronii firmei la care Gicu e magazioner si totodata vecinii lor de mai bine de 15 ani. Ionestii au reprezentat intotdeauna etalonul de masura a satisfactiei/insatisfactiei Mioarei(gradat, de la total insatisfacator,pana la total satifacator) si, daca aplicam media ponderata, Mioara a fost intodeauna "in-". Motivele sunt nenumarate: dimineata cand Ionestii pleaca la firma cu masina aia straina, 4x4, luna august cand Ionestii pleaca la mare pentru 2 saptamani, toate sambetele din afara posturilor cand Ionestii sunt nasi la nunti/botezuri, invitati de onoare la taieri de mot si la aniversari, Ioneasca si coafurile ei impecabile, Ionescu, mereu galant si cu buchete de flori in mana.

Virgil e Ionescu jr. Fizicul si intelectul nu ii sunt plusuri, dar pedigree-ul contrabalanseaza eficient. Blegut si bolnavicios, extrem de timid cu fetele, Virgil nu spune nimic de unul singur. Dar flancat de IBAN-urile paterne, Virgil e o partida extrem de buna. Virgil are masina, o KIA, pe care desi o conduce prudent, a atins-o pe toate partile posibile....Se mai pierde in trafic cateodata si cand il injura vreunul ca nu tine banda se inroseste tot, ca un rac. Virgil inca sta cu ai lui, pentru ca "mami" il rasfata cu mancare buna si ii calca camasile(la drept vorbind, Virgil a dormit cu mami pana la 14 ani, spre disperarea Ionescului).

Probabil banuiti deja ca Virgil e rusinos ca o fata mare...ce este. Nedesprins cu adevarat de poalele brodate ale fustei mamei lui, Virgil n-a introspectat misterul feminin pana la varsta de 27 de ani. Pe Virgil il stim de mic ca baietelul ala cu unghiutele taiate mereu si cu pachetul frumos ambalat, care nu se joaca in fata blocului pentru ca se murdareste pe maini. Virgil are picioarele subtiri, ca de barza si de aia nu poate dribla mingea de fotbal sau catara in copaci. Virgil n-are cicatrici in genunchi si nu stie sa inoate. Virgil poarta caciula si fular de pe 20 septembrie pana pe 15 aprilie si are toate alergiile posibile. Lui Virgil ii e frica de orice fel de animal si nu stie sa spuna bancuri. Virgil are poze din fiecare inceput de an scolar, facute in fata blocului, in costumasul frumos calcat si parul pieptanat cu carare pe dreapta. Cu fiecare an trecut, in poza, mana lui Virgil e inclestata tot mai sus pe clinul fustei elegante ale Ioneascai, frumos coafata.

Ce s-ar incuscri Mioara cu Ionestii!! Isi si imagineaza cateodata, cand bate maioneza cu telul, uitandu-se pe geam, cum ar sta la masa socrilor mici si mari, familia Ionescu Victor si Amelia si familia Popescu Mioara ... si sotul.

Mioara joaca totul pe o carte. Stie ca Mitzi e dama aia de care are nevoie sa ii formeze quinta royala. "Lasa ca ii bag eu mintile in cap....si o termina ea si cu golanii astia. Bine macar ca nu a ajuns Virgil acasa, sau mai rau, Popestii, sa o vada"

Mitzi coboara in graba scarile si iese din scara unduindu-si lasciv soldurile. Ce bine se simte imbracata asa! O sa-l impresioneze clar. Geani coboara geamul fumuriu si isi ridica ochelarii de soare pentru o masuratoare din mesa in flec. Cateva momente mai tarziu un B-25-GEA, taie bulevardele pe linia de tramvai. In el, un Chanel No 5 din dreapta si un Hugo Boss din stanga se intrepatrund, undeva pe cotiera...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu