joi, 24 iunie 2010

Tu cat mai ai de trait?

Ne nastem, crestem si murim. Pe scurt, traim. Insa in ce fel?
Unii oameni traiesc pentru a manca,dormi si procrea (sau doar a fenta procesul). Unii oameni traiesc vietile altora: vecini, vedete TV, prieteni, dusmani. Unii oameni traiesc pentru a-i ura pe ceilalti. Unii oameni isi traiesc nefericirea tacit.

La un moment dat, nu stiu exact cand, uitam sa mai traim. Se intampla undeva dupa copilarie...dupa prima dragoste...Invelisul sufletului uman capata in timp textura unui glass-papier. Maturitatea, drept acea seriozitate pe care varsta o va cere la un moment dat, vine ca o confirmare a sterilitatii sufletesti. La fel ca si cele fizice, ridurile sufletesti sunt ireversibile. Unii din noi imbatranim repede, timpuriu, sau nu...si avem norocul sa ne pastram tenul fin pana spre varsta a doua.

Iti mai aduci aminte cat de fascinat priveai lumea atunci cand erai mic? Cum orice chestie ti se parea grozava? Azi, vezi totul in cenusiu, printr-un TV alb-negru, cu tub... Cand ai privit ultima data cerul sa le atribui norilor forme cunoscute...din lumea ta? In copilarie traim cu adevarat. Dupa, multi mimeaza nefericit viata.

Ghid de trait intens:
- sa ai cel putin o melodie pe care s-o asculti pana se inmagazineaza in fiecare celula a corpului tau, pe care, in drumurile tale lungi, sa o dai la maxim si sa o canti pana ragusesti;
- sa traiesti filmele si nu doar sa studiezi efectele speciale;
- sa plangi si sa nu iti fie teama de asta...de fericire sau de tristete;
- sa ierti, mai ales atunci cand e de neiertat;
- sa nu fugi de ploaia de vara...sunt doar niste haine;
- sa ai pasiuni si inflacararea de a vorbi despre ele o noapte intreaga;
- sa stii sa vezi...sa stii sa asculti...sa stii sa iubesti..in modul cel mai curat posibil;
- sa-ti pese...nepasarea e sedativul pentru muribunzi;
- sa ai eroi si sa crezi in ei;
- sa nu regreti nimic...e parte din tine...din ce esti astazi.

Pe defuncti ii vezi zi de zi in jur. Au sufletul livid, asezat in cavoul vietii fara sens, fara insemnatate. Isi mai duc, pentru mai multi sau mai putini ani, viata celulara, anatomica. Fac fotosinteza si se inmultesc prin seminte...purtate de vant sau albine. Au radacini groase, infipte in pamantul sterp de fericire.

Pentru multi, EKG-ul nu mai traseaza de mult timp vreo activitate...Chemati medicul legist, va rog...sa inregistreze ora decesului...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu