marți, 25 mai 2010

"Geani, dragostea mea!"(ep 1- Sa o cunoastem pe Mitzi)

Orice telenovela respectabila are un personaj feminin deosebit si eu nu voi face rabat de la asta. Ea este Mitzi. De fapt pe ea nici nu o cheama Mitzi in buletin, ci Aurelia. Numele asta nu i-a placut niciodata, nici macar nu o reprezinta si e clar "out of fashion". Nu-si mai zice Aurelia de cand cu mIRC-ul. Si-aduce si aminte si acum prima dat cand a devenit internauta....Ce experienta! Era atat de novice, de neindemanatica...Pana s-a prins ce e cu "asl pls" au ras cativa de ea. "Niste retarzi!" si-a zis, fara sa se consume pe treaba asta.
Mitzi e fata de oras, de oras mare chiar, ca e bucuresteanca get-beget, cu buletin cu tot, cu pedigree, am putea adauga, avand in vedere ca nu are bunici prin provincie, "de la tara".
Mitzi vine dintr-o familie buna, adica din aia "in rand cu lumea": au termopane ca toti ceilalti vecini, de curand si-au pus si centrala de apartament. Au tinut mereu sa fie in pas cu tendintele. Prin 90 aveau biblioteca ticsita cu bibelouri cu diverse domnisoare cu palarii si catei cu labutele ridicate, aveau pe masa din sufragerie mileuri (si pe jumatate din ecranul televizorului) si covor persan asortat cu tabloul cu "Rapirea din Serai"(ala cu caprioara adapandu-se il dusesera la mama-soacra, dupa lungi discutii). Astazi, au biblioteca minimalista, plina cu carti date gratuit pe la diverse ziare. Au copertile din imitatie de piele si stau asezate asa frumos, in linie. Nu le deschide nimeni, de fapt nici nu trebuie, ele sunt de decor. Ce mai! Au o casa frumoasa si nu le e rusine cand le vin vecinii in vizita (cu singurul scop sa inspecteze cu ce s-au mai upgradat Popestii de la etajul 2).
Si camera lui Mitzi arata cu totul altfel decat prin '90. A dat jos posterele cu Nick de la Backstreet Boys si cu Liviu de la L.A.(primul ei crush din lumea mondena). Acum are ceva poze facute de ea, cu ea, bineinteles, in sepia...de la un party, in care i-a stat parul foarte fain. Ai zice ca e de pe o coperta.
Dar sa revenim la eroina. Mitzi nu e foarte frumoasa, sau cel putin nu era pana acum cativa ani, pana sa descopere unghiile false, solarul, extensiile de par si skinny jeans-ii asortati la tocuri inalte. Acum cand iese in oras, e o adevarata "papusha"(cum i-a zis unul cu un ML la terasa zilele trecute).
Daca ar naufragia pe o insula pustie, Mitzi nu s-ar putea lipsi de fondul de ten, de placa de par si de epilator(Mitzi nu stie ca astia de pe insule pustii au niscaiva probeme cu electricitatea, dar ea asa a completat in oracol).
Un lucru e clar, lui Mitzi nu ii place la scoala. De ce?
1. e ingrozitor ca in fiecare dimineata sta 40-50 de min sa se gandeasca cum sa se imbrace. Sunt atatea variabile(vremea, culorile de asortat, hainele pe care le-a purtat in zilele trecute si care clar sunt taiate de pe lista);
2. "e nashpa rau cu fumatul" isi spune indesand slims-urile in fake-ul de LV;
3. orele sunt foarte plictisitoare, mai ales cand ai doar tocilare in clasa si ea nu face altceva decat sa deseneze pe caiet ceva modele de rochii pe care si le va face pentru absolvire("n-am ieshit eu miss boboc, dar la bal o sa vada cine e printzesa")
Lui Mitzi nu ii place nicio materie, nici macar sportul. Sta toata ora pe banca, in treningul ei roz si adidasii in ton, uitandu-se la grasele alea din clasa ale caror celulita se intrevede prin bumbacul gros al pantalonilor sport. Mitzi e norocoasa in clipele alea. Ea n-are. Asa de tare. Ca doar stie ca toate fetele au sau sunt corectate in Photoshop.
Mitzi nu citeste. Niciodata. De scris scrie mult. Pe Mess. Isi alege statusuri din citatele de pe net, sau posteaza un simplu si sec "sunt obo". Cateodata chiar e "obo" si n-are chef de discutii cu ala pozat langa o cabrioleta. Dar ramane online, in comunitate, sa nu uite lumea de ea si sa se stie ca e "obo".In rest, Mitzi merge la suc prin oras, se pozeaza prin toalete pt Hi5 si bate mall-urile.
Insa Mitzi e nefericita...in sinea ei...dupa ce da fondul de ten jos, seara, Mitzi are o fata tare trista...ea nu stie inca ce i-a pregatit universul.
Somn usor Mitzi! A, ai uitat sa dai jos cerceii! Bun, gata, altfel ti s-ar fi incurcat in mesele de par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu