joi, 27 mai 2010

"Geani, dragostea mea"(Ep 2- "Sunt bahrbat ad3varat shi d3 totzi nvdiat")

Buna seara, dragele mele gospodine/casnice/nefericite in casnicie!

Aseara s-a difuzat finala Cupei Romaniei, motiv pentru care "consortziul"/greseala tineretii voastre/"sconcsul"-asa cum l-ati denumit dupa sosete(care intra mai degraba la capitolul "Dilema veche" decat la "Libertatea", din punct de vedere al frecventei de aparitie, dar si al tirajului) v-a acaparat in mod brutal telecomanda, de la ora 21.00(fix ora intalnirii noastre).

Dar pentru ca eu scriu pentru voi si numai pentru voi, am luat decizia sa nu las nenorocitul de meci sa intrerupa firul epic al povestii noastre.

Asa ca, puneti-i "animalului" farfuria cu mancare pe masa si asezati-va comod pe canapea. Incepe episodul 2.
In timp ce Mitzi doarme linistita intre multitudinea de perne si pernute cu "I love you" primite cadou, in alta zona a Bucurestiului, la o terasa cu nume frantuzesc si cu canapele moi si rosii, sta Geani.
Hmmm, Geani e....e foarte complex. Atat de complex incat nu stiu de unde sa incepem descrierea lui. In primul rand,again, nici pe Geani nu il cheama Geani, ci Ionut. Ionut Branzoi, nascut intr-o localitate din Ilfov, crescut acolo pana pe la 15 ani... Insa nimic din Ionut Branzoi nu se mai afla astazi pe terasa cu nume frantuzesc.
Geani e brunet, cu parul mereu gelat si dat pe spate. Cat de mult i-a placut Italia! Nici nu isi imagina cat de tare atunci cand a plecat Branzoi...si s-a intors Geani. A stat 3 luni, n-a facut mare branza(no offence Geani, e doar o expresie, daca chiar as vrea sa te necajesc as mai insera ceva zicale pe tema asta prin text, gen"frate, frate, dar..."). Initial s-a dus ca si "sageata" a unuia ce se ocupa cu talhariile "electronice", insa n-a fost sa fie. Geani era moale, fricos, nestiutor si , in plus, gesturile lui de satean, lipsa smecheriei l-au facut sa renunte la gandul ca ar performa in aceasta activitate. S-a imprietenit cu niste braileni si mergea la furat de haine si parfumuri. Nici aici nu a excelat, asa ca ajunsese sa fure din supermarket...mancare. Intr-adevar se trata cu fineturi pe dupa raioane, dar, il tot macina gandul reintoarcerii acasa cu coada intre picioare, fara bani, fara BehaMWe.
Urat i-a mai fost cand l-au condus italienii pana in scara avionului, impreuna cu alti tovarasi, braileni sau nu. Urat i-a fost sa ajunga acasa, cu aceiasi adidasi in picioare, insa de data asta mult mai scalciati. Doua saptamani a suferit ca un caine, in casa. Pana i-a incoltit ideea salvatoare, de fapt ideile: Ilinca si Roxana. Doua proaste! "Dar bune...Bune si proaste!" exact ce ii trebuia lui Geani al nostru.
Si s-a facut peste.Si "bisnisul" mergea struna, clientii tot mai multi, banii tot mai multi. Geani simtea ca a dat lovitura. Insa un lucru il macina seara. Ca nu era si el baiat de oras, ca nu "simtea pulsul" ca nu era el acolo, de unde se da ora...la Bamboo.
Atunci Geani al nostru a devenit "the Geani". Si-a deschis salon de masaj in buricul targului si si-a luat garsoniera in zona buna.
Astazi, de fapt acum, la ora asta, Geani sta cu un aer grav, la terasa aia cu nume frantuzesc, sta "ca baietii". Imbracat in alb, din cap pana in picioare, cu parul gelat, cu privirea incruntata si usor nebarbierit, Geani e o aparitie ...mondena. A intrat in niste cercuri de baieti care o "ard" pe la Million Dollars, "bagabonti stilati" asa cum ii place si lui sa creada despre propria persoana.
Geani conduce BMW, de fapt pentru el, doar BMW-ul e masina. Si-a luat numar preferential, B-25- GEA. De unde 25? Ehh, de abia asteapta sa il intrebe fetele treaba asta....nu e prost deloc...
Si-a creat o istorioara privind experienta lui in Peninsula, destul de interesanta, si de necombatut(asta in cazul in care nu s-ar intalni cu fostii lui camarazi de furat salam din supermercato, dar "ce sa caute fraierii aia pe unde umblu eu?", asa ca e acoperit).
Geani merge la sala. Si se vede. Merge si la solar si isi epileaza pieptul. Sunt obiceiuri invatate de la macaronari. De fapt a ramas cu multe, gen "bambina" si "ciao bella", cu care impresioneaza gastele ce se zgaiesc la semafor la masina lui.
Geani merge in cluburi de fite, dar isi face chill-out-ul la lautari...de fapt si warm-up-ul cateodata. Cand era pusti era manelist inrait. Azi recunoaste ca ii mai plac "alea de jale", dar in mesajele de incursiune in capusoarele naive ale blondinelor pe care le "da o tura" recita din clasici...in viata.
Geani intotdeauna isi tine telefonul pe masa...de fapt, il arunca in sictir, de cand se aseaza...telefonul si cheile. In club bea intotdeauna whisky si sampanie si fumeaza trabuc, lucru ce lesne se observa de pe contul lui de Hi5. In poze e mereu cu paharul in mana, cu "baietzii", langa cracii lungi ai unei animatoare...sau e la volan, cu ochelarii Police sau Armani...Emporio Armani.
Acasa are mobila scumpa si canapea de piele. In dormitor, printre putinele lucruri(ca ii place simplu), la loc de cinste sta camera video, iar pe tavan are oglinda.
Geani tine la imagine.Si-a construit-o greu si tine la ea. De aia nu isi permite sa fie luat de fraier si nici macar sa ii spui asa, in gluma, ca intre amici. Geani e pretios.
Geani ii dispretuieste pe ratati, pe aia care merg cu metroul dimineata la munca, carand geanta cu pachetelul de pranz. Ce satisfactie are atunci cand sta la semafor, vara, cu clima potrivita la 25 de grade si ii vede pe amaratii aia din 331, lipiti de geamuri, albi la fata, intoxicati in propriile emisii cutanate. Geani e smecher.
Geani nu asteapta niciodata, nici culoarea verde la semafor, nici randul de la coada in supermarket. Geani vorbeste cu "auzi" si nu da doi lei pe chelneri, taximetristi si alti fraieri pe care ii plateste. Geani tot timpul isi baga si scoate chestii. Viata l-a invatat ca trebuie sa fie dur, ca altfel pica de papagal. Geani isi coboara geamul electric de la masina ca sa scuipe sau sa arunce lucruri. Geani se baga in fata sau intra pe interzis, Geani parcheaza pe zona hasurata a unei intersectii.
Geani merge vara la Mamaia, unde e lumea buna, unde merg baietii. Geani n-are limita de viteza.
Dar in seara asta, dupa ce i-a aruncat pe masa bacsisul si s-a urcat in B-25-GEA, pe Geani l-a napadit un sentiment tare ciudat. S-a nimerit sa fie piesa 5 de pe CD, Nicolae Guta- Esti printesa vietii mele, inregistrata live la o nunta de anul trecut.
Geani n-are printesa. Geani vrea.
Noapte buna, Geani! Nici nu stii cum va trage de corzi Maestrul Papusar. S-avem putintica rabdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu